Podravina svojem generalu: izložba u online izdanju


Utorak, 16. studenoga 2021.

Udruga Peski – Art Đurđevac unazad devet godina organizira likovnu radionicu i popratnu izložbu pod nazivom Podravina svojem generalu u čast oslobođenim generalima, kako bi obilježila značajan datum, 16. studenoga, odnosno datum donošenja oslobađajuće presude za generale Mladena Markača i Antu Gotovinu.

Ove godine 9. likovna radionica Peski-Art 2021. Đurđevac održana je 9. listopada 2021. u Đurđevcu u društvenom domu Mladen Markač kada se pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja RH, Koprivničko-križevačke županije i Grada Đurđevca sastalo pedesetak likovnih stvaratelja iz 10 hrvatskih županija kako bi pokazali svoje umjetničko stvaralaštvo. Radove koji su nastali na samoj radionici, članovi Udruge namijenili su darovati Gradu Glini kao jednoj od najvažnijih točki obrane suvereniteta RH u Domovinskom ratu te jednom od najvećih stradalnika kako u Domovinskom ratu, ali i u nedavnom potresu na Banovini.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju povezanu s virusom COVID-19 te sukladno propisanim mjerama i preporukama od strane Nacionalnog i županijskog stožera za sprečavanje širenja koronavirusa, ove godine, nažalost, nije se mogla organizirati svečana izložba PODRAVINA SVOJEMU GENERALU u fizičkom smislu.

Iz tog razloga, udruga Peski-Art Đurđevac odlučila je primjereno obilježiti datum oslobađajuće presude u Haagu, tako da svečanu izložbu održi u ONLINE izdanju u obliku video prezentacije koja sadrži likovne radove članova nastalih na 9. likovnoj radionici.

Prezentaciju možete pogledati ovdje: https://www.youtube.com/watch?v=Qm0Ns5FGqdg