Podravina svojemu generalu: izložbu pogledajte u online izdanju


Utorak, 17. studenoga 2020.

Udruga Peski – Art Đurđevac unazad osam godina organizira likovnu radionicu i popratnu izložbu pod nazivom Podravina svojem generalu u čast oslobođenim generalima, kako bi obilježila značajan datum, 16. studenoga, odnosno datum donošenja oslobađajuće presude za generale u Haagu koji ne samo da je bio važan čin za generale osobno, već i za Republiku Hrvatsku kao državu, jer je tim činom potvrđena i legitimnost VRO "Oluja" i oslobađanja okupiranih teritorija RH.

Ove godine 8. likovna radionica Peski-Art 2020. Đurđevac održana je 10. listopada 2020. u Đurđevcu u društvenom domu Mladen Markač kada se pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja RH, Koprivničko-križevačke županije i Grada Đurđevca sastalo pedesetak likovnih stvaratelja iz osam hrvatskih županija kako bi pokazali svoje umjetničko stvaralaštvo. Radove koji su nastali na samoj radionici, članovi Udruge namijenili su darovati Općoj općoj bolnici Gospić kao jednoj od ratnih bolnica u Domovinskom ratu te prirediti izložbu nastalih radova i s njom i prigodnim programom obilježiti osmu godišnjicu važnog datuma novije hrvatske povijesti 16.11., izricanja oslobađajuće presude hrvatskim generalima u Haagu, a u čast generala Mladena Markača.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju povezanu s virusom COVID-19 te sukladno propisanim mjerama i preporukama od strane Nacionalnog i županijskog stožera za sprečavanje širenja koronavirusa, ove godine, nažalost, nije se mogla organizirati svečana izložba PODRAVINA SVOJEMU GENERALU u fizičkom smislu.

Iz tog razloga, udruga Peski-Art Đurđevac odlučila je primjereno obilježiti datum oslobađajuće presude u Haagu, tako da svečanu izložbu održi u ONLINE izdanju u obliku video prezentacije koja sadrži likovne radove članova nastalih na 8. likovnoj radionici.

Video prezentaciju u obliku izložbe možete pogledati na YouTube kanalu te tako doprinijeti obilježavanju ovog važnog datuma.

Link: https://www.youtube.com/watch?v=U6iRX7W79D4&fbclid=IwAR33XR7NefGtk2x42789-VlY5F_r72PD9o7agFTVZXojrnUbXkzFIgP4xQ8