Polaznici Podmladka Crvenog križa sudjelovali na 46. sabirnoj akciji Solidarnost na djelu


Subota, 13. listopada 2018.

 Učenici 1.b razreda, polaznici Podmladka Crvenog križa I njihova učiteljica Nada Petrović, 11. listopada  posjetili su djelatnike I volontere  Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac.

Srdačno dočekani i pozdravljeni od predsjednice Branke Stipović, ravnateljice Marine Perica i dugogodišnjih volonterki  Božice  Posavec i Marte  Kolar učenici su upoznati što je zapravo Crveni križ, čime se sve bavi, kome pomaže i kako se može pomagati i sudjelovati u humanitarnom radu, što djeca kao članovi jedne aktivnosti mogu činiti za svoj grad, svoj zavičaj i svoju domovinu.

Podmlatkari su sudjelovali  u sabirnoj akciji  Solidarnost na djelu pod nazivom  Ne dvoji za drugog izdvoji. Učenici su odlučili izdvojiti jednu svoju igračku i darovati  je potrebitoj djeci. Svoje darove odložili su u veliku Košaru solidarnosti.  Podmlatkari su  izradili crteže Košare  solidarnosti i darovali ih za zidne novine Crvenog križa.

U ovu  hvalevrijednu  akciju Podmlatkari su se uključili  s ciljem razvoja osjetljivosti za druge. Osjetljivost za druge  ima duboku humanu vrijednost  i obogaćuje društvo te predstavlja temelj zdravog odgoja  i budućeg zdravog društva.