Policijska postaja Đurđevac: upozoravaju se građani na oprez prilikom uporabe pirotehničkih sredstava


Srijeda, 18. prosinca 2019.

Već tradicionalno, u doba Božićnih i novogodišnjih blagdana Ministarstvo unutarnjih poslova, pa tako i Policijska postaja Đurđevac provodi operativnu akciju „Mir i dobro“, a cilj joj je ostvariti dobro stanje javnog reda i mira i opće sigurnosti građana i imovine.

Ove godine akcija je započela u petak, 13. prosinca, i traje do srijede, 8. siječnja 2020. godine, a provodit će se kroz općenito operativno postupanje, sprječavanje nedozvoljene prodaje i uporabe pirotehničkih sredstava, te pojačanjem mjera sigurnosti na prostorima gdje se najčešće događaju nesreće vezane za upotrebu pirotehničkih sredstava, poput škola, vjerskih objekata za vrijeme održavanja misa i drugih mjesta gdje se okuplja veći broj građana.

S obzirom na pojačane prijetnje terorističkim napadima u cijelome svijetu, pa tako i u našoj zemlji, kao i ciljem prevencije neželjenih posljedica uslijed neodgovorne uporabe pirotehničkih sredstava ovom prilikom želimo da svojim autoritetom u zajednici pridonesete općoj svijesti o nepotrebnoj uporabi različitih eksplozivnih sredstava.

U tu svrhu MUP RH je izradio prigodnu brošuru „Savjeti policije za sigurno rukovanje pirotehničkim sredstvima“. Za napomenuti je kako MUP RH i nadalje provodi operativnu akciju "Manje oružja-manje tragedija" u sklopu koje je moguće anonimno predati oružje, streljivo i eksplozivna sredstva bez vođenja ikakvih postupaka.

U nadi mirnih Božićnih i Novogodišnjih praznika želimo Vam čestit i blagoslovljen Božić i sretnu i uspješnu Novu 2020. godinu!- poručili su iz Policijske postaje Đurđevac.