Muzej Grada Đurđevca vraća posjetitelje


Srijeda, 10. veljače 2021.

Unatoč epidemiološkoj situaciji Muzej Grada Đurđevca posljednjih nekoliko tjedana posjetilo sve više posjetitelja iz različitih krajeva Hrvatske. Najviše ih je privukla izložba Leonarda da Vincija - Čudesne naprave koja prikazuje izume renesansnog genija uz prikaze njegovih razmišljanja, citata i lente životnih događaja, a osim aktualne izložbe, Interpretacijski centar Picokijade gdje su se posjetitelji upoznali s tradicijom i poviješću Grada Đurđevca te poznatom Legendom o Picokima, zaštićenim nematerijalnim kulturnim dobrom.

Mlađu publiku je zainteresirala i izložba Od crteža do stop animacije, izložba 2D likova i scenografija potrebnih za stvaranje stop animacije koju su izradili učenici Osnovne škole Đurđevac, a koja je postavljena i na službenim stranicama muzeja.

Osim izložbenih sadržaja, posjetiteljima su pozornost privukli i brojni suveniri koji se mogu naći u muzejskoj suvenirnici, posebno oni s istaknutom utvrdom, pijetlom ili prirodnom baštinom Grada Đurđevca. Primamljiv im je i nakit s motivima etno baštine đurđevačkog kraja kao i ostali brojni suveniri poput kišobrana, majica, šulceva, torbica, šalica i ostalih.

Ovim putem djelatnice muzeja pozivaju sve buduće posjetitelje da zajedno s njima grade pozitivan trend putovanja i upoznavanja kulturnih i prirodnih bogatstava Hrvatske i njenih manjih sredina.