Poštujte naše znakove: osnovnoškolci ponovili prometna pravila i propise


Četvrtak, 29. studenoga 2018.

U sportskoj dvorani Osnovne škole Grgura Karlovčana u Đurđevcu u organizaciji Službe prevencije Ravnateljstva policije i Policijske uprave Koprivničko-križevačke županije, jučer je održana preventivna akcija Poštujte naše znakove.

Učenike prvih i drugih razreda u uvodnome je dijelu pozdravio policijski službenik Službe prevencije Ravnateljstva policije Mario Salopek nakon čega su kroz scenski prikaz pod nazivom Koracima malim zakoračimo u svijet prometa učenici su saznali mnoštvo informacija o prometnoj kulturi i poštivanju prometnih znakova i propisa.

Posebnu je pozornost učenika izazvala edukativno scenska izvedba pod nazivom Đak veseljak i prometni znak u izvedbi glumaca Hrvatske glazbene mladeži. Na interaktivnim radionicama Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac, Hitne pomoći Doma zdravlja Đurđevac, Gorske službe spašavanja – podružnice Koprivnica i Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac učenici su saznali na koji način spomenute službe koriste svoju opremu i koji su njihovi poslovi.

Podršku programu dao je i gradonačelnik Hrvoje Janči, načelnik Policijske uprave Koprivničko–križevačke Vjekoslav Štimac sa suradnicima, čelnici lokalne samouprave i mnogobrojni partneri.

Policijska uprava Koprivničko-križevačke županije kroz interaktivne je radionice Kako biti prometni policajac, Mali forenzičari, Pirotehnika i odgovorno ponašanje te radionicu Vještine i oprema Interventne jedinice policije naše učenike educirala i pokazala opremu koju koriste u svakodnevnom radu.