Potpisani ugovori o izvođenju vodoopskrbnih mreža


Četvrtak, 17. srpnja 2014.

U prostorijama gradske vijećnice Grada Đurđevca danas, 17. srpnja 2014. godine u 11,00 sati održano je svečano potpisivanje ugovora o izvođenju vodoopskrbnih mreža na područjima kojima upravljaju Komunalije d.o.o. Đurđevac, i to:

1. Na području Grada Đurđevca:

Ugovor o izvođenju radova na izgradnji vodoopskrbne mreže Suha Katalena – Sveta Ana čija vrijednost ugovora iznosi 2.094.171,60 kn bez PDV-a, za mrežu dužine 6.829 metara.

2. Na području Općine Virje:

Ugovor o izvođenju radova na izgradnji vodoopskrbne mreže Općine Virje – Sekundarna vodovodna mreža na području naselja Šemovci, Hampovica, Rakitnica, Miholjanec i Donje Zdjelice čija vrijednost ugovora iznosi 2.629.091,68 kn bez PDV-a, za mrežu dužine 10.502 metara.

3. Na području Općine Ferdinandovac:

Ugovor o izvođenju radova na izgradnji vodoopskrbne mreže Brodić i Tolnica čija vrijednost ugovora iznosi 657.103,24 kn bez PDV-a, za mrežu dužine 2.552 metara.

Navedeni radovi financirat će se s 90% sredstava Hrvatskih voda i 10% sredstava grada i općina na čijem se području izvode radovi. Ugovore su potpisali direktor Komunalija d.o.o. Đurđevac i predstavnici izvođača radova, tvrtke Bistra d.o.o. Đurđevac i Koming d.o.o. Koprivnica koji su odabrani kao najpovoljniji ponuđači u otvorenim postupcima javne nabave.

Ovom prilikom gradonačelnik Grada Đurđevca Željko Lacković naglasio je važnost razvoja vodoopskrbnog područja i vodnih kapaciteta koje Đurđevac ima, te je u dogovoru s načelnicima koji sudjeluju u radu Skupštine Komunalija, a u suradnji s Koprivničko-križevačkom županijom i potporom Bjelovarsko-bilogorske županije napravljena platforma za izgradnju vodocrpilišta "Đurđevac 2" kako bi se izgradnjom bunara osigurala voda za naše područje.

Zamjenik župana KKŽ Darko Sobota naglasio je kako Županija podržava projekt izgradnje Vodocrpilišta "Đurđevac 2", te da će rado sudjelovati u projektu budući da na području Đurđevca ima velikih nalazišta vode koja može poslužiti za stanovnike ovoga područja, ali i šire. Ujedno je napomenuo kako će KKŽ sufinancirati 50% sredstava od vrijednosti koje trebaju osigurati jedinice lokalne samouprave.

U ime izvođača radova obratio se predstavnik Bistre d.o.o. koji je izrazio zadovoljstvo zbog potpisivanja ugovora.

Već sa sutrašnjim danom izvođači započinju s radovima kako bi ispoštovali rok za završetak  radova, a to je 30. studenoga 2014. godine.