Povodom Dana Europe u Koprivnici održan kviz srednjoškolaca: Pobijedila ekipa đurđevačke Gimnazije dr. I. Kranjčeva


Petak, 10. svibnja 2024.

Povodom Dana Europe, 9. svibnja u koprivničkom Centru kompetencija organiziran je prigodan EU kviz za učenike srednjih škola sva tri grada Koprivničko-križevačke županije. U suradnji s Centrom kompetentnosti, zajednički su ga organizirali Europe Direct Koprivničko-križevačke županije i Razvojna agencija PORA.

Na kvizu na kojem su se propitivala znanja o poznavanju Europske unije, sudjelovali su učenici završnih razreda srednjih i strukovnih škola s područja Koprivničko-križevačke županije, među kojima su bili đurđevački srednjoškolci Strukovne škole Đurđevac i Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac. Upravo su oni u kvizu pokazali najviše znanja i za pola boda bili bolji od koprivničkih gimnazijalaca. Osvojili su prvo mjesto i na najljepši način predstavili svoju Gimnaziju, koja ovih dana obilježava 60-tu godišnjicu svojeg postojanja.

Izvrsno znanje u kvizu kojim je obilježen Dan Europe pokazali su đurđevački gimnazijalci Tamara Šimunic, David Kuzmić, Fran Vlahović i Ivan Kuzmić uz mentorstvo prof. Dušanke Vergić.

Čestitke đurđevačkoj gimnazijskoj ekipi i njihovoj mentorici!