Povoljnija putovanja vlakom: od 1. listopada mjesečne karte za redovne studente 75 kn


Utorak, 27. rujna 2022.

U Europskoj godini mladih u Hrvatskoj se uvodi pilot-projekt povoljnijeg prijevoza redovnih studenata kojim se po jedinstvenoj cijeni mjesečne karte od 75 kn (9,95 €) omogućava neograničeno korištenje željezničkog prijevoza za oko 113.000 redovnih studenata na području RH.

Pilot-projekt provodit će se od 1. listopada 2022. do 30. rujna 2023. godine, a obuhvaća neograničena svakodnevna putovanja vlakom od mjesta stanovanja do mjesta studiranja i povremena putovanja, kao što su jednodnevni izleti, odlasci liječniku, na ljetovanje i druga putovanja, u 2. razredu redovnih vlakova na području RH.

Realizacija pilot-projekta doprinijet će povećanju mobilnosti studenata, zaustavljanju iseljavanja u urbane sredine i podršci demografskoj revitalizaciji, poboljšanju životnog standarda građana i poticanju korištenja željezničkog prijevoza.

Dodatne informacije o projektu kao i o ostvarivanju prava na povoljniji prijevoz studenata nalaze se na internetskoj stranici HŽPP-a: https://www.hzpp.hr/povoljnija-putovanja-studenata?p=275

Foto: hžinfra.hr