Poziv na tribinu Održivo gospodarenje otpadom i kakve to veze ima s nama


Četvrtak, 9. svibnja 2019.

Pozivaju se svi zainteresirani da dođu na tribinu na temu Održivog gospodarenja otpadom i kakve to veze ima s nama koja će se održati dana 14. svibnja 2019. godine s početkom u 11,15 sati u prostorijama Osnovne škole Ivan Lacković Croata Kalinovac.

Tribina se provodi u sklopu projekta „Održive misli” sufinanciranog sredstvima Europske Unije iz Kohezijskog fonda. Korisnik projekta je Grad Đurđevac, dok su partneri na provedbi projekta općine: Ferdinandovac, Kalinovac, Kloštar Podravski, Molve, Novo Virje, Podravske Sesvete i Virje. Ukupan iznos projekta iznosi 492.494,32 kune, dok je iznos EU potpore je 418.620,16 kuna. Predviđeno trajanje tribine je 90 minuta. Projekt se provodi u trajanju od 20 mjeseci, odnosno od 17. travnja 2018. – 17. prosinca 2019. godine.

Stručnjaci koji će izlagati spomenute teme su:

1. Sonja Hlebar, dugogodišnja stručnjakinja iz sektora gospodarenja otpadom, suosnivačica i idejna začetnica nekoliko ekoloških projekata nagrađenih međunarodnim nagradama,

2. Ivana Smolak, stručna inženjerka održivog razvoja te voditeljica ekoloških projekata,

3. Danijela Glavosek Kovačić, aktivistica i volonterka u raznim ekološkim udrugama.

Obzirom na alarmantno stanje u našem okolišu i posljedicama koje ono ima ne samo za okoliš, već i za ljudsko zdravlje, potrebno je potaknuti građane na individualne i kolektivne akcije u pogledu sprečavanja nastanka, ponovne upotrebe, recikliranja i smanjenja odlaganja otpada.
Sudionici/e će biti upoznati s hijerarhijom gospodarenja otpadom, kružnom ekonomijom i ciljevima održivog razvoja kao cjelovitim rješenjem koje podrazumijeva stvaranje održive budućnosti za sve.