Radionica uz poznatu hrvatsku nogometnu sutkinju: Kako ostvariti svoje snove?


Subota, 13. kolovoza 2022.

U sklopu Ljeta u knjižnici održana je radionica "Kako ostvariti svoj san?" koju je vodila poznata nogometna sutkinja iz Podravskih Sesveta Sanja Rođak Karšić.

Ona je mnogobrojnoj djeci na vrlo zanimljiv i kreativan način ispričala tko je i što je sve potrebno kako bi neka osoba ostvarila nešto što si najviše želi u životu. Više puta je naglasila da bez podrške obitelji, velike ljubavi prema nogometu i truda, odricanja i ulaganja u samu sebe nikad ne bi uspjela ostvariti svoje snove. Sanja je prva sutkinja u povijesti hrvatskog nogometa koja je sudila u 1. nogometnoj ligi i to utakmicu između Lokomotive i Osijeka. Godine 2009. dobila je poziv FIFA-e za međunarodnog pomoćnog suca, a od tada do danas sudila je po cijelom svijetu.

Naglasila je da nogometni sudac mora biti u odličnoj fizičkoj formi te trenirati svaki dan. Djeci su posebno bili zanimljivi materijali koje je donijela sa sobom - akreditacije bez kojih ne može ući na teren, knjižice pravila nogometne igre, službene novčiće za početak utakmice, kartone, zastavice, medalje i različite dresove. Nakon toga, Sanja je djeci pokazala kratke video isječke o ženskim sucima, pripremama te fotografije različitih utakmica na kojima je sudila (iz Brazila, Kijeva, Nizozemske, Španjolske, Engleske,...). Svakom djetetu poklonila je neki suvenir sa  natjecanja, a na kraju radionice na sportskim terenima održala je trening zagrijavanja.

Gradska knjižnica Đurđevac zahvaljuje gospođi Snaji na vrlo zanimljivoj radionici uz želju za još puno uspješno odsuđenih nogometnih utakmica.

Sljedeća radionica na rasporedu je već sljedećeg četvrtka u 10 sati, a vodit će je trener Mario Lončarić koji će zajedno s djecom rolati.