Nastavak suradnje s policijom: preventivni programi u Osnovnoj školi Grgura Karlovčana


Utorak, 15. siječnja 2019.

Tijekom prosinca 2018. godine pedagog, razrednici i učenici  petog i šestog razreda proveli su dva akcijska istraživanja s područja preventivnog odgoja i obrazovanja. Peti razred: Internet i elektroničko nasilje, a šesti razred; Reci DA za ZDRAVLJE.

Kontinuirani rad na ostvarivanju preventivnih programa ove školske godine usmjeren je na učenike petog, šestog i sedmog razreda. Pedagog Nikola Vuković  je u petom i šestom razredu održao predavanje na temu prevencije te unapređenju životnih vrijednosti. Predavanje je bio uvod u akcijska istraživanja koje je vodio pedagog u suradnji s razrednicima petog i šestog razreda. U programu je sudjelovalo 171 učenika. Učenici su ispunili anketni upitnik i na taj način sudjelovali u akcijskom istraživanju. Dobiveni rezultati poslužit će kao osnova za daljnja predavanja i radionice s učenicima te podloga za predavanje na roditeljskim sastancima petog i šestog razreda.

Jedan dio preventivnog programa planiran je i za period od 21. do 25. siječnja gdje će se u suradnji s Policijskom upravom Koprivničko-križevačkom održat će predavanje i radionice s učenicima svih petih i šestih razrednih odjela.

Uz obilježavanje Dana ružičastih majica (27. veljače) za učenike sedmog razreda djelatnici PU KC-KŽ organiziraju predavanje i radionice, a za sve učenike tog dana biti će projektni dan na temu tolerancije i nenasilnog rješavanja sukoba te zajednička školska priredba koju priređuju učenici trećeg i šestog razreda.

Tijekom veljače pedagog i razrednici održat će roditeljske sastanke na kojima će roditeljima prezentirati rezultate akcijskih istraživanja.