Gradski zaposlenici darivali najpotrebitije


Utorak, 30. prosinca 2014.

Zaposlenici gradske uprave i svih gradskih ustanova u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Đurđevac i Udrugom volontera "Ruka u ruci" poklon paketima uljepšao je božićne i novogodišnje blagdane svojim građanima kojima je pomoć najpotrebnija. Prigodni pokloni (purica, mlinci, jabuke, jaja, te slatkiši za djecu) podijeljeni su domovima za starije i nemoćne osobe, udomiteljskim obiteljima djece i odraslih s područja Grada Đurđevca i štićenicima Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac.

Zamjenica gradonačelnika Kristina Benko Markovica posjetila je Dom za starije i nemoćne osobe Prelec-Kralj u Đurđevcu gdje se podružila s štićenicima Doma, a volonteri su obišli Dom za starije Pintarić i sve ostale udomiteljske obitelji u kojima se nalaze smještene udomljene starije osobe i djeca na skrbi i odgoju. Ovom akcijom u blagdansko vrijeme Grad je ukazao na svoju društveno-socijalnu ulogu, te se je željelo potaknuti i ostale udruge i građane na međugeneracijsku solidarnost i brigu prema drugome.

Gradonačelnik i njegova zamjenica posebno se zahvaljuju Gradskom društvom Crvenog križa Đurđevac i volonterkama Udruge „Ruka u ruci“ Steli Mihaldinec, Lei Bobovčan, Lari Seleš, Katarini Sokač i Aniti Topljak.

Akciju darivanja novčanim donacijama podržali su gradonačelnik Željko Lacković, zamjenica gradonačelnika Kristina Benko Markovica, svi djelatnici gradske uprave, Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac, Gradske knjižnice Đurđevac, Muzeja Grada Đurđevca, Turističke zajednice Grada Đurđevca i Dječjeg vrtića "Maslačak" Đurđevac.