Prijavite se: Zaklada HGK – Županijske komore Koprivnica raspisala natječaj za stipendiranje učenika i studenata


Četvrtak, 29. listopada 2020.

Već 13 godina Zaklada Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Koprivnica za stipendiranje učenika i studenata pomaže učenicima i studentima deficitarnih zanimanja s područja Koprivničko-križevačke županije. I ove će godine, 14. put, Zaklada dodjeljivati stipendije, a osnovni kriteriji za dodjelu stipendija, među kojima je najznačajniji izvrsnost u školovanju ili studiju i godina studija, su i deficitarnost zanimanja za koje se kandidat školuje te socijalno-imovinski status.

Ukupno će se dodijeliti pet stipendija od po 1.500 kuna mjesečno (18.000 kuna godišnje) do kraja redovnog studija. Dodjelom stipendija studente se dodatno motivira za uspješno studiranje i razvijanje kompetencija potrebnih na tržištu rada.

Obveze stipendista, regulirane Ugovorom o stipendiranju, su redovno izvršavanje studijskih obveza i, nakon stjecanja diplome, zapošljavanje i rad u okviru stečenog zvanja na području Koprivničko-križevačke županije u trajanju jednakom trajanju ugovora o stipendiranju. Jedna od obveza stipendista je i obavljanje stručne prakse u tvrtkama i javnim ustanovama na području Koprivničko-križevačke županije, sve s ciljem upoznavanje stipendista s budućim poslodavcima, čime se ostvaruje jedna od ključnih odrednica djelovanja Zaklade.

Svi koji zadovoljavaju kriterije mogu se prijaviti od 1. do 15. studenoga 2020. godine prijavnicom u nastavku teksta, a cjeloviti tekst natječaja dostupan je u pratećim dokumentima na ovoj stranici, odakle možete učitati i offline prijavnicu.

Foto: ilustracija, Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva