Pripreme za Noć muzeja 2017.


Srijeda, 18. siječnja 2017.

I ove godine Muzej Grada Đurđevca naći će se na karti muzeja koji će svojim bogatim sadržajima obilježiti već dvanaestu godinu zaredom druženje uz bogate programe.

Uz atraktivnu izložbu fotografija Podravina između mitova i legendi autorice Ive Lulić, na suradnju su pozvani i učenici Osnovne škole Grgura Karlovčana, učenici Područne škole s teškoćama u razvoju, članovi Udruge Mali princ i djeca iz Dječjeg vrtića Maslačak da svojim uradcima na temu vila obogate dekoracije u Starom gradu. U radionici je sudjelovalo pedesetak djece, a radovi koji su nastali na ovoj kreativnoj radionici biti će prezentirani u Noći muzeja.

Noći muzeja 2017. održati će se 29. siječnja u vremenu od 18,00 do 01,00 sati, a dvanaestu Noć muzeja obilježit će tema Glazba i glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo, kojom se želi ukazati na važnost prikupljanja, očuvanja i prezentiranja najširoj javnosti,  materijalne i nematerijalne kulturne baštine, koju brojni muzeji i druge ustanove baštine u svojim zbirkama.