Priznanja za 147 dobrovoljnih darivatelja krvi


Četvrtak, 26. listopada 2017.

Hrvatski Crveni križ i Gradsko društvo Crvenog križa Đurđevac obilježilo je Dan dobrovoljnih darivatelja krvi, 25. listopada, a svečanost je održana u prostorima Ina-Naftaplina Đurđevac.

Predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac Branka Stipović istaknula je kako se na akcije dobrovoljnog darivanja krvi uvijek javi veliki broj darivatelja čiji je cilj pomoći bližnjemu te ne očekuju ništa za uzvrat stoga oni zaslužuju našu duboku zahvalnost.

Dubravka Jaković, predsjednica Županijskog društva Crvenog križa naglasila je kako je darivanje herojski čin te je ovom prilikom zahvalila svim darivateljima za svu dobrotu, za krv - dar života i zdravlja. Zajedno sa dr. Ljiljanom Sertić uručila je zahvalnice i priznanja čak 147 darivatelja.

Prigodni program za darivatelje krvi priredili su članovi mladeži Hrvatskog Crvenog križa, učenici iz Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac i Osnovne škole Molve. Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Đurđevac

obilježavajući Dan dobrovoljnih darivatelja krvi ukazalo je na značaj i važnost darivanja krvi, iskazalo zahvalnost darivateljima za njihovu humanost i plemenitost, a javnost podsjetilo da je darivanje krvi nezamjenjivi čin, jer krv nije  moguće proizvesti na umjetan način, jedini izvor toga lijeka je čovjek - darivatelj krvi.

Prisutne je u ime Grada Đurđevca pozdravio  Martin Mahović zahvalio se svim marljivim djelatinicima Crvenog Križa, aktivistima, volonterima koji sudjeluju u organiziranju i provođenju akcija te svim darivateljima krvi.

Darivatelji su nesebične osobe koje su svojim činom darivanja krvi do sada spasile brojne ljude koji su bolesni, koji trebaju transplataciju ili su stradali u nesreći. Iznimno mi je drago što mogu vidjeti da ima mnogo mladih i novih darivatelja- rekao je Mahović.

Prigodnim riječima okupljenima se obratio i zamjenik župana Koprivničko-križevačeke županije Ratimir Ljubić te Gordana Lazić Tafra, zamjenica izvršnog predsjednika Hrvatskog crvenog križa.

Nakon svečanosti darivatelji i gosti su nastavili ugodno druženje uz domjenak.