Priznanja za 179 dobrovoljnih darivatelja krvi


Nedjelja, 25. listopada 2015.

U prostorijama INA-e Naftaplin održan je Dan dobrovoljnih darivatelja krvi. Tom prigodom u znak zahvalnosti za darovanu krv, humanost i ljubav prema čovjeku, dobrovoljnim darivateljima su uručene zahvalnice.

Predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac Branka Stipović pozdravila je sve prisutne i istaknula je kako je u akcijama dobrovoljnog darivanja krvi u ovoj godini do sada prikupljeno 854 doza krvi što našu županiju svrstava na prvo mjesto po broju darivanja u odnosu na broj stanovništva. Priznanja su dobila ukupno 179 darivatelja, a od toga je 59 darivatelja dalo krv 1. puta, 10 darivatelja 50 puta, 5 darivatelja 55 puta, a 4 darivatelja 75 puta.

Prisutne je pozdravio i gradonačelnik Lacković te je dodao kako u ovoj teškoj situaciji u kojoj se nalazimo najviše nedostaju riječi zahvale, stoga se posebno zahvalio svim darivateljima krvi na ovom nesebičnom činu. Također je dodao kako mu je iznimno drago što ima mnogo mladih i novih darivatelja te je predložio da uz dobivena priznanja Grad u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa organizira jedan zajednički izlet za darivatelje. Ponudio je i pomoć Grada i gradskih ustanova kod organiziranja budućih akcija koje će provoditi Crveni križ.

Nakon svečanosti darivatelji i gosti su nastavili ugodno druženje uz domjenak.