Osnovna škola Đurđevac: produženi boravak od danas ponovno otvorio svoja vrata učenicima


Ponedjeljak, 1. lipnja 2020.

Povratkom učenika nižih razreda u školske klupe u Osnovnoj školi Đurđevac krenula je i provedba produženog boravka koji je danas otvorio vrata za sve svoje polaznike.

Polaznici produženog boravka su učenici prvih, drugih i trećih razreda, a produženi boravak organizira se neposredno nakon redovne nastave, u trajanju od 11,35 do 17,00 sati. Rad produženog boravka organiziran je u jednoj skupini koja je smještena u učionici broj 6.

Potreba za ovakvim programom rada rezultat je trendova suvremenog obiteljskog života te će produženi boravak dobro doći obiteljima u kojima oba roditelja rade i nemaju mogućnosti koristiti baka-servis. Osim toga i sam proces učenja postaje zanimljiviji u kombinaciji s organiziranim slobodnim izvannastavnim aktivnostima. Na ovaj način dijete nakon škole dobiva dva zdrava obroka, piše zadaću i igra se s vršnjacima pod vodstvom stručne osobe.

Tijekom školske godine učenici su uključeni u mnoge prigodne programe škole, lokalne zajednice i grada. Produženi boravak omogućava više vremena za zajedničko, bezbrižno i opušteno druženje roditelja i djece u svojim domovima.

Pozivaju se svi roditelji koji žele uključiti svoje dijete u produženi boravak da se jave u školu.