Putopis s hodočašća Camino de Santiago


Četvrtak, 23. veljače 2017.

U Gradskoj knjižnici  Đurđevac predstavljena je knjiga Vrijeme badema Maje Klarić i održano putopisno predavanje.

Po završetku fakulteta, autorica se  uputila na hodočašće Camino de Santiago – drevni put od 880 kilometara koji započinje u mjestu Saint Jean Pied du Port na jugu Francuske, a završava u gradu Santiago de Compostela u Galiciji odnosno u mjestu Finisterre na atlantskoj obali Španjolske.

Camino de Santiago ili Put sv. Jakova je put kojim su prolazili hodočasnici još od kraja 9. stoljeća kad je navodno otkriveno apostolovo tijelo i pokopano na mjestu gdje se danas nalazi Katedrala sv. Jakova. Na to poznato hodočašće putnici odlaze vođeni raznim motivima – duhovnim, religioznim, turističkim, sportskim i sl. Putovanje je trajalo 35 dana tijekom kojih je prohodala svih 880 kilometara i o tome napisala putopis Vrijeme badema.

Autorica je objavila  tri zbirke putopisne poezije - Život u ruksaku (AGM, 2012.), Quinta Pitanga (V.B.Z., 2013.) i Nedovršeno stvaranje (vlastita naklada, 2015.) te niz pojedinačnih tekstova u raznim publikacijama. Vrijeme badema, putopis s hodočašća Camino de Santiago, njena je četvrta knjiga.