Radovi s radionice Peski-Art 2017. donirat će se Općoj županijskoj bolnici u Vukovaru


Ponedjeljak, 30. listopada 2017.

U Hrvatskom domu Vukovar održana je svečana akademija u sklopu obilježavanja 160 godina osnutka i djelovanja Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana.

Među mnogim prisutnim gostima i uzvanicima akademiji je prisustvovao i predsjednik udruge Peski-Art Đurđevac Franjo Mihočka.

Još prije je dogovoreno da će udruga nakon svečanosti Podravina svojemu generalu slike s ovogodišnje likovne radionice Peski-Art 2017. Đurđevac donirati upravo bolnici u Vukovaru, a pozivnica je samo početak međusobne suradnje. Predsjednik udruge čestitao je ravnateljici bolnice Vesni Bosanac na ovoj značajnoj obljetnici i svemu što je ona osobno, ali i bolnica činili za vrijeme agresije na grad Vukovar, te ju je pozvao u posjetu Đurđevcu i tradicionalnoj manifestaciji udruge Podravina svojemu Generalu.

Znajući što i kako je proživljavala bolnica u Vukovaru, njeni zaposlenici i ranjenici, te do tada nezabilježeni zločini u modernoj Europi, za vrijeme agresije i nakon okupacije Vukovara, ova obljetnica je samo jedna potvrda više da je naša udruga ispravno odlučila slike darovati upravo Općoj županijskoj bolnici Vukovar i bolnici hrvatskih veterana- rekao je Mihočka.