Radovi u Ciglenskoj


Četvrtak, 9. siječnja 2014.

Unatoč zimskom vremenu uspješno se izvode radovi na rekonstrukciji vodovodne i plinske mreže u Ciglenskoj ulici u Đurđevcu koja već gotovo 5 godina predstavlja najproblematičniji dio vodovodne mreže Grada.

Upravo radi višegodišnjeg odlaganja rekonstrukcije vodovodne mreže Grad je u dogovoru s Komunalijama krenuo u zajedničku investiciju kako bi se osigurala redovna opskrba vodom u ovoj ulici gdje su stanovnici i više puta tijekom dana ostajali bez opskrbe vodom, a ujedno će se zamjenom plinskih instalacija smanjiti značajni gubici na plinu do kojih je dolazilo uslijed dotrajalosti mreže.

Gradonačelnik Željko Lacković zajedno s v.d. direktorom Komunalija Slavkom Aušpergerom obišao je gradilište, te se upoznao s dinamikom izvođenja radova koji dobro napreduju zbog povoljnih temperatura zraka. Trenutno je izvršena zamjena pola predviđene ukupne dužine vodovodne i plinske mreže. Za okončanje radova potrebno je još desetak radnih dana s povoljnim vremenskim uvjetima, tako da se očekuje puštanje u funkciju, te redovna opskrba vodom i plinom najkasnije do kraja mjeseca.