Radujte se narodi – izložba likovnih radova članova Udruge Peski-Art u Svetom Ivanu Žabnu


Nedjelja, 7. siječnja 2018.

Na blagdan Bogojavljanja u Svetom Ivanu Žabnu u organizaciji KUD-a Tomislav održala se tradicionalna kulturna manifestacija Nebo daj oku.

Kao posebni gosti ove uglavnom pjevne manifestacije bili su članovi udruge Peski-Art Đurđevac koji su se publici predstavili prigodnom velikom izložbom likovnih radova Radujte se narodi. Udruga se predstavila sa čak 25 recentnih likovnih radova prigodne teme, a predgovor izložbi napisao je i mnogobrojnoj publici udrugu i izložbu predstavio je dopredsjednik udruge Peski-Art, Zdravko Šabarić.

Gospodin Šabarić je predstavio izložbu, udrugu, ali i sam grad Đurđevac, te pozvao prisutne da posjete naš grad, njegove kulturne i turističke manifestacije, da upoznaju njegove znamenitosti, te da se na pozive uključe u sudjelovanje na mnogobrojne kulturne manifestacije koje priprema udruga Peski-Art u suradnji s ostalim udrugama grada i Turističkom zajednicom grada Đurđevca, poput izložbe jaslica i pisanica i dr.

U dvosatnom programu manifestacije Nebo daj oku posvečene radosti Božića i božićnih i novogodišnjih običaja izmjenjivali su se brojni izvođači poput domaćina KUD-a Tomislav, školskog zbora OŠ  Sveti Ivan Žabno, zbora umirovljenika iz Preloščice, crkveni zbor župe Sveti Ivan Žabno, KUD Cirkvena, a veliku pozornost svojim narodnim nošnjama i nastupom privukla je poljska skupina Wisla.

Nakon službena programa nastavljeno je druženje posjetitelja i izvođača uz okrijepu koju su pripremili orgaanizatori, te razgledavanje postavljene izložbe likovnih radova koja je prema reakcijama mnogobrojne publike privukla veliko zanimanje i interes.