Rastimo zajedno: održana prva radionica namijenjena odgajateljima i stručnim suradnicima Dječjeg vrtića Maslačak


Srijeda, 9. veljače 2022.

U planu i programu Dječjeg vrtića Maslačak i ove pedagoške godine su radionice Rastimo zajedno koje su ovog puta namijenjene odgojiteljima i stručnim suradnicima vrtića.

Prva u nizu ovih radionica održana je početkom veljače, a na radionici je sudjelovalo 13 odgojiteljica i jedna stručna suradnica, a ciljevi prve radionice su upoznavanje sa svrhom radionica, dogovaranje o ciljevima i načinima rada, prepoznavanje važnosti ranog razvoja, važnosti i zahtjevnosti roditeljske uloge, upoznavanje s četiri stupa odgoja u najboljem interesu djeteta, preispitivanje vlastitih odgojiteljskih vrijednosti i ponašanja te povećanje uvida u osobni rast kao odgojitelja.

Kroz radionice se radi veliki dio onoga što i se odrađivalo i u radionicama s roditeljima uz pokoju izmjenu ili dopunu prema planu i programu radionica.

-Veselimo se nastavku istih, te smo sigurni da ćemo kroz ovih sedam susreta svi zajedno narasti i osvijestiti svoje kvalitete i mogućnosti u radu s djecom i roditeljima - poručuju iz Dječjeg vrtića Maslačak.