Rastimo zajedno: vrtić Maslačak organizirao drugi ciklus radionica kao podršku roditeljima


Petak, 13. ožujka 2020.

I ove pedagoške godine u Dječjem vrtiću Maslačak roditeljima korisnicima vrtića kao i onima koji nisu korisnici ponuđene su radionice s roditeljima pod nazivom Rastimo zajedno. Radionice su zamišljene kao podrška roditeljima u njihovom roditeljstvu.

Današnji brzi način života, duže radno vrijeme, nesigurnost radnog mjesta i male obitelji zahtijevaju pomoć u roditeljstvu. Radionice su osmišljene s ciljem da kroz  11. tjedana sa različitim temama pomognu roditeljima i osnaže ih u njihovom roditeljstvu. Na radionicama se preispituju vrijednosti na kojima roditeljstvo počiva. Uči se o potrebama djece i roditelja te o načinima njihova zadovoljavanja vježbaju se komunikacijske vještine i odgovora na druga pitanja za koja roditelji izraze interes.

-Do sada smo odradili šest radionica i pred nama je sedma na temu granica, koju željno iščekuju naši roditelji. Izuzetno smo zadovoljni redovitošću većine roditelja jer kod njih se vidi napredak iz radionice u radionicu, a i svim pozitivnim povratnim informacijama koje su nam izrekli na kraju prvog održanog ciklusa- složne su odgojiteljice.