RK Đurđevac domaćin 2. Međunarodnog turnira u mini rukometu “Molve kup 2018”


Utorak, 27. studenoga 2018.

Rukometni klub Đurđevac je po drugi puta organizirao turnir u Molvama, u mini rukometu za djevojčice, u kategorijama 2008. godište i mlađe te 2009. godište i mlađe. Natjecalo se ukupno 19 ekipa i otprilike 180 djevojčica. Bilo je zaista prekrasnih poteza i napetih utakmica. RK Đurđevac sudjelovao je sa dvije ekipe u 2008. godištu te jednom u 2009. godištu, a naše djevojčice su se ponovno okitile medaljama.

Poredak - 2008. i mlađe:

1. ŽRK ZRINSKI Čakovec
2. RK ĐURĐEVAC 1
3. ŽRK DUBICA (BiH)

Najbolji strijelac: Sara Vikalo (Dubica)
Najbolji golman: Kristina Goričanec (Zrinski)
Najbolja igračica: Marta Doležal (Zrinski)

Najbolja petorka: Ema Tulić (Dubica), Josipa Jarni (Zrinski), Laura Lišćak, Tea Rukavina i Sara Đurišević (Đurđevac)

Poredak - 2009. i mlađe:

1. ŽRK RADNIK Križevci
2. ŽRK IVANIĆ 1
3. RK ĐURĐEVAC

Najbolji strijelac: Lucija Levak (Ivanić 1)
Najbolji golman: Mia Šatvar (Radnik)
Najbolja igračica: Hana Fržović (Radnik)

Najbolja petorka: Ana Lenardić i Ana Adžaga (Đurđevac), Ema Horvat (Radnik), Marija Lovrić i Anđelina Šimunović (Ivanić 1)

U sklopu 9. kola II. HRL sjever seniorke Rukometnog kluba Đurđevac došle su do vrijedna 2 boda i pete pobjede u nizu na gostovanju kod Garešnice.

Utakmica je počela u brzom tempu, u kojem su naše djevojke brzo stekle prednost od 3 pogotka i održavale je kroz cijelo prvo poluvrijeme. U drugom poluvremenu cure su i dalje držale koncentraciju i povećale prednost na +5, dok su u posljednih 8 minuta brzim kontrama i polukontrama povećale prednost na konačnih +9. U 10. kolu na domaćem terenu cure dočekuju ekipu ŽRK Brod iz Slavonskog Broda.

RK Garešnica - RK Đurđevac 27:36 (15:19)

Igrale su i golove postigle: Greguraš, Šanteković 4, Zeko 4, Lacković, Šiptar, Živko, Franković, Pavlović 7, Rakošević 7, Kovač 5, Škrinjar, Golubić, Čilić 9 (5), Ferenčić, Klasan