ROTARY Likovna kolonija 13. i 14. lipnja 2015.


Ponedjeljak, 8. lipnja 2015.

Rotary Club Koprivnica već jedanaestu godinu za redom u suradnji s umjetnicima iz cijele Hrvatske organizira Likovnu koloniju čiji je cilj druženje, razmjena iskustava, upoznavanje s baštinom lijepe Podravske ravnice i rijeke Drave te stvaranje novih umjetničkih djela.

Nakon kolonije tiskati će se katalog doniranih umjetničkih djela, a humanitarna aukcija doniranih umjetničkih djela održati će se na XI. Rotary balu koji će se održati krajem godine. Sav prihod od aukcije namijenjen je stipendiranju izvrsnih učenika slabijeg imovinskog stanja iz koprivničke i đurđevačke gimnazije.
Ove godine kolonija će se održati 13. i 14.lipnja 2015. u gradu Đurđevcu, tj. u mjestu Brodić i vinogradarskom području Mali Kostanj.

Svim sudionicima kolonije osiguran je smještaj u pitoresknom ambijentu na Đurđevačkim Peskima. Nakon dolaska u Đurđevac kolonija će se održati u „Etno kući Karlovčan“ u mjestu Brodić, na samoj obali Drave na hrvatsko-mađarskoj granici, uz vožnju velikim dravskim brodom i kušanje autohtonih podravskih gastronomskim delicija. U kasnim popodnevnim satima organiziran je posjet „Zavičajnoj zbirci Ivan Lacković Croata“ u Batinskama, iza čega je planirano druženje na vinskoj cesti u Malom Kostanju, uz degustaciju najboljih podravskih vina OPG-aMarijana Matočeca, te večeru i zvuke podravskih „mužikaša“ u objektu prijatelja Stanka Škunce.