Ruka podrške i prijateljstva: održan prvi sastanak projektnog tima


Utorak, 21. srpnja 2020.

U prostorijama Gradske knjižnice Đurđevac održan je prvi sastanak projektnog tima projekta Ruka podrške i prijateljstva kojeg provodi Udruga udomitelja za djecu Osmijeh. Sastanku su nazočili voditeljica projekta i predsjednica udruge Osmijeh Dubravka Čordašev, predstavnica Centra za socijalnu skrb Đurđevac Vesna Orač, predstavnik udomitelja Ivan Palić, predstavnica Grada Đurđevca Lucija Antolaš te administratorica projekta Mateja Miklik.

Voditeljica projekta Dubravka Čordašev upoznala je članove projektnog tima s dosad provedenim aktivnostima projekta kao i s planom aktivnosti za buduće razdoblje.

Podsjetimo, Udruga udomitelja za djecu Osmijeh uz pomoć Grada Đurđevca prijavila je projekt Ruka podrške i prijateljstva na raspisani natječaj Ministarstva za demografiju , obitelj, mlade i socijalnu politiku. Radi se o projektu koji će trajati tri godine, a ukupna vrijednost projekta iznosi oko 518.000,00 kn.

U sklopu projekta udomitelji i udomljena djeca steći će nova znanja i vještine rada na računalu, održati će se niz likovnih radionica, suprevizija, susreta udomiteljskih obitelji i djece s ciljem širenje mreže udomiteljstva  i razmjenom iskustava. Kroz promocije udomiteljstva građani će biti upoznati s dobrobitima udomiteljstva kao najboljeg alternativnog oblika skrbi za djecu.

Partneri na projektu su Centar za socijalnu skrb Đurđevac, Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod, a program uz Ministarstvo sufinancira i Grad Đurđevac.