Ruke ljubavi u Osnovnoj školi Đurđevac: učenici 5.d poklonima razveselili djecu u Dječem domu u Nazorovoj u Zagrebu


Srijeda, 6. siječnja 2021.

Tijekom ove školske godine učenici 5.d razreda Osnovne škole Đurđevac sa svojim su razrednikom Brankom Maznikom pokrenuli projekt Ruke ljubavi.

Ovaj hvalevrijedan projekt podržali su i roditelji učenika. Cilj je projekta ostvarivanje već započete suradnje tijekom prošlih godina s Dječjim domom Zagreb u Nazorovoj ulici u Zagrebu.

Iako se prošlih godina išlo u posjete Domu, ove godine korona prilike to nisu dopustile. Stoga su učenici odlučili ostvariti suradnju na druge načine i pokazati štićenicima doma da misle na njih i da nisu sami iako se ove godine nisu mogli vidjeti.

Učenici su izrađivali rođendanske čestitke koje su djeci slali zajedno s zajedničkim fotografijama. Kroz studeni i prosinac odrekli su se nekih svojih igračaka i slikovnica, skupljali su novac za slatkiše, prikupili su zavidnu kolekciju Zumića i izrađivali božićne čestitke. Sve zajedno učenici su spakirali u prigodne pakete i otpremili u Zagreb u Dječji dom.

Ovom pošiljkom zasigurno su djeci u Nazorovoj uljepšali ove blagdanske dane, te su najavili da će suradnju nastaviti i u ovoj godini.