Rukometni turnir prijateljstva


Nedjelja, 18. siječnja 2015.

U Đurđevcu je u subotu 17. siječnja 2015. godine u Sportskoj dvorani Strukovne škole održan Rukometni turnir prijateljstva u organizaciji Rukometnog kluba Đurđevac, koji je okupio nekadašnje rukometašice Rukometnog kluba Đurđevac, osnivače, bivše predsjednike, tajnike Rukometnog kluba Đurđevac, trenere i navijače. Na turniru je sudjelovalo 120 rukometašica, odnosno Rukometni klub Csurgo iz Mađarske, ŽRK Veliko Trojstvo, ŽRK Kalinovac i RK Đurđevac.

Gradonačelnik Grada Đurđevca Željko Lacković, zamjenica gradonačelnika Grada Đurđevca Kristina Benko Markovica, predsjednik Rukometnog saveza KKŽ Marin Zečević, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Đurđevca Đuro Tomrlin, tajnik Rukometnog saveza KKŽ Dieter Benotić, te sportaši Grada Đurđevca dali su podršku održavanju turnira. Tako se na tribinama moglo vidjeti karatiste, tenisače, košarkaše, nogometaše, dizače utega, a posebnu pažnju plijenili su nogometaši iz Škole nogometa grada Đurđevca.

Ceremoniju otvaranja uveličali su puhači iz Puhačkog orkestra Dvd-a Đurđevac koji su zajedno sa Irenom Kožar svojom izvedbom oduševili mnogobrojnu publiku. Turnir je otvorio prvi predsjednik Rukometnog kluba Đurđevac Stjepan Šimunic. Utakmicom između ŽRK Veliko Trojstvo i ŽRK Kalinovac započeo je natjecateljski dio turnira. Domaće rukometašice na krilima mnogobrojne publike upisale su pobjedu nad gostujućom ekipom iz Csurga i izborile borbu za prvo mjesto na turniru.

Najemotivniji trenutak cijelog turnira uslijedio je prije samog početka Utakmice "Sjećanja" za Martina Trepoca, kada je Ivana Senjan sa Puhačkim orkestrom izvela skladbu „Time To Say Goodbye“. Utakmicu "Sjećanja" za Martina Trepoca odigrale su mlađe kadetkinje ŽRK Kalinovac i RK Đurđevac koja je završila pobjedom RK Đurđevaca 7:10 (2:9). Marin Zečević i Elizabeta Trepotec Marić, podijelili su medalje rukometašicama obje ekipe u znak 30-godišnje tradicije Rukometnog kluba Đurđevac i uspomenu na odigranu utakmicu za uvaženog sportskog djelatnika.

Utakmica za prvo mjesto završila je visokom pobjedom domaće ekipe protiv ŽRK Kalinovca rezultatom 28:20 (10:10), dok je treće mjesto pripalo ŽRK Veliko Trojstvo. Pehar za FAIR-PLAY otišao je u ruke ekipe iz Csurga. Najbolji strijelac Rukometnog turnira prijateljstva je Ana Peroković iz ŽRK Kalinovca, najbolji golman Emilija Tomiša iz ŽRK Veliko Trojstvo, dok je najbolja igračica Nora Fustos iz Rukometni klub Csurgo.

Pehare i medalje uručila je zamjenica gradonačelnika Grada Đurđevca Kristina Benko Markovica i predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Đurđevca Đuro Tomrlin.

RK Đurđevac zahvaljuje se sponzorima bez kojih ovaj „Rukometni turnir prijateljstva“ ne bi bilo moguće realizirati.