Šahovski klub Picok Đurđevac: Magdalena Muha postala državna juniorska prvakinja u šahu


Ponedjeljak, 29. srpnja 2019.

Od 22. do 28. kolovoza 2019. godine, u Vinkovcima je održano Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u šahu za juniore i juniorke. Na njemu je nastupilo četvero članica i članova Šahovskog kluba Picok Đurđevac, koji su i na ovom natjecanju ostvarili zapažene rezultate.

Sjajan uspjeh ostvarila je Magdalena Muha osvojivši prvo mjesto. Magdalena je sakupila sedam bodova u devet kola i zasluženo osvojila titulu najbolje hrvatske juniorke do 17 godina.

Odlični su bili i ostali đurđevački predstavnici. Ema Bevanda osvojila je 10. mjesto (4,5 boda u kategoriji U17Ž), Ognjen Domović je dvadeset i treći (4,5 boda u kategoriji U17M), a Viktor Šalamon je deseti (4 boda boda u kategoriji U19M). Kada se ovoj četvorki priključi Anamarija Radiković (seniorska viceprvakinja države) onda ova ekipa ima velike izglede u borbi za plasman u I. juniorsku ligu.

Napomenimo i da je Đurđevac bio domaćin Juniorskog prvenstva Koprivničko-križevačke županije, koje je održano 13. kolovoza, kao uvertira u državno natjecanje. Na njemu je nastupilo troje đurđevačkih juniora i na kraju su se svi okitili medaljama.

Lana Plazek je županijska prvakinja u konkurenciji juniorki, a u konkurenciji juniora, Viktor Šalamon je osvojio drugo, a Ognjen Domović treće mjesto.

Čestitke svim našim šahistima na ovim odličnim rezultatima, a posebno Magdaleni na osvojenoj tituli juniorske prvakinje.