Šahovski klub Picok: Ema Bevanda kadetska državna prvakinja


Ponedjeljak, 31. kolovoza 2020.

Ema Bevanda je još jednom pokazala da je najuspješnija hrvatska kadetkinja u svojem dobnom uzrastu. Nakon što je osvojila drugo mjesto na juniorskom prvenstvu Hrvatske, ostvarila je novi sjajan uspjeh okitivši se zlatom na kadetskom prvenstvu Hrvatske u konkurenciji djevojčica do 15 godina.

Ema je osvojila 7,5 bodova u 9 partija te je sakupila novih 37 rejting bodova.

Njezin uspjeh su upotpunile Marta Trgovac osvojivši 3. mjesto (6,5 bodova) i Sara Balent (12. mjesto, 6 bodova). Odličan rezultat ostvario je i Gabriel Kapitanić koji je na svojem prvom natjecanju osvojio 4. mjesto u konkurenciji dječaka do 7 godina. Pritom ostaje žal zbog poraza u izravnom dvoboju za treće mjesto u kojemu je Gabriel imao dvije figure više od svojega protivnika i mat u sljedeća tri poteza, no njegov protivnik je uspio iskoristiti trenutak nepažnje i tako dobiti ključnu partiju.

Unatoč tome, Gabriel je ostvario veliki uspjeh koji je najava blistave šahovske budućnosti.

Standardno dobar je bio i Ognjen Domović koji je osvojio 9. mjesto (5,5 bodova) u kategoriji igrača do 15 godina, a u istoj kategoriji dobar nastup je imao i Karlo Šokec koji je osvojio 15. mjesto (5 bodova) i time dobio novih 58 rejting bodova. Svakako treba istaknuti i uspjeh Nike Rončević koja je u svojem prvom nastupu na ovom natjecanju osvojila 11. mjesto u konkurenciji djevojčica do 11 godina.

Nastupio je još i Jurica Županić koji je osvojio 31. mjesto u konkurenciji dječaka do 11. godina. Jurica je u prvom kolu pobijedio jednog od najboljih igrača na turniru, no u nastavku turnira se nije uspio zadržati u samom vrhu poretka.

Za ove uspjehe treba pohvaliti i trenere - legendarnog Stanka Domitrovića i Martina Ivandiju te pomoćnu trenericu Lorenu Bevanda koja je bila veliko osvježenje u klupskom stručnom stožeru.