Šahovski klub Picok krenuo s ligaškim natjecanjima


Ponedjeljak, 18. ožujka 2019.

Seniorska ekipa Picoka krenula je s dvije pobjede u 3. ligi Centar. U prvom kolu pobijedili su ekipu „ŠK Garešnica“ rezultatom 5,5 – 0,5, a u drugom kolu su na neugodnom gostovanju pobijedili ekipu ŠK Stari Graničar Cirkvena s rezultatom 4,5 – 1,5.

U prva dva kola su nastupali Zdenko Vanđija, Mladen Roštan, Emanuel Hladnić, Željko Smešnjak, Viktor Šalamon, Magdalena Muha, Gordan Fuček i Petar Carek.

Uspješna je bila i kadetska ekipa koja je ovaj vikend u Sesvetama ostvarila dvije pobjede protiv „ŠK Odre“ iz Novog Zagreba (4-0) i ekipe „ŠK Stridon“ iz Štrigove (3-1). Za kadete su nastupali Anamarija Radiković, Ema Bevanda, Ognjen Domović i Luka Tomrlin.

Idući vikend s ligaškim natjecanjima kreće i ženska kadetska ekipa koja „lovi“ treću uzastopnu titulu državnih prvakinja.

Napomenimo i da je u srijedu, 14. ožujka, u Osnovnoj školi Grgura Karlovčana Đurđevac održana gradska razina "Sportskih igara mladih" u šahu.

Sudjelovalo je 11 natjecatelja, a najuspješniji su bili Karlo Šokec (u kategoriji U15) i Matija Mihočka (u kategoriji U11). Karlo i Matija su izborili nastup na županijskoj razini igara, koja će se idući mjesec održati u Križevcima.