Šahovski klub Picok s odličnim rezultatima postao jedna od najljepših šahovskih priča u Hrvatskoj


Subota, 12. svibnja 2018.

U prostorijama Društvenog doma Mladen Markač održana je svečana skupština Šahovskog kluba Picok Đurđevac povodom dobivanja Povelje Grada Đurđevca.

Skupštini su prisustvovali članovi šahovskog, gradonačelnik Hrvoje Janči, predsjednik Hrvatskog šahovskog saveza Roland Tomašić i predsjednik Zajednice sportova grada Đurđevca Ivan Juričić.

Predsjednik ŠK Picok Đurđevac, Nikola Mihočka, na početku Skupštine opisao je kako je nastala inicijativa da se đurđevački šahovski klub predloži za Javno priznanje Grada Đurđevca, nabrojao je uspjehe Kluba u proteklom razdoblju i predstavio je planove za iduće razdoblje. Istaknuo je odličnu suradnju s Gradom Đurđevcom i sa Zajednicom sportova grada Đurđevca. Napomenuo je i da sam dolazak predsjednika Hrvatskog šahovskog saveza dovoljno govori koliki ugled uživa đurđevački šahovski klub u Republici Hrvatskoj.

Predsjednik Zajednice sportova, Ivan Juričić, pohvalio je rezultate koje su ostvarili đurđevački šahisti, čestitao im je na Javnom priznanju i najavio je nastavak uspješne suradnje između kluba i zajednice.

Grad Đurđevac ima jednu od najljepših šahovskih priča u Hrvatskoj i da mu je drago mi je što postoji klub koji toliko uspješno radi s mladima- rekao je predsjednik Hrvatskog šahovskog saveza, Roland Tomašić, te je Gradu Đurđevcu ponudio suradnju na više područja, a neka od njih su ulazak đurđevačke osnovne škole u pilot-projekt uvođenja šaha u škole i organizacija trening kampa hrvatske kadetske reprezentacije u Đurđevcu.

Šah je jedan od najpopularnijih sportova u Gradu Đurđevcu i naš klub je jedan od najuspješnijih sportskih kolektiva. Ponosan sam na rezultate članova kluba i na činjenicu što se Đurđevac smatra jednim od najuspješnijih šahovskih centara u Republici Hrvatsko- rekao je gradonačelnik, te je čestitao svim članovima na odličnim rezultatima i dobivanju javnog priznanja.

Na kraju svečane skupštine, predsjednik kluba podijelio je Zahvalnice svima koji su nesebično pomagali klubu u njegovom radu.