Šarene pisanice najavile dolazak Uskrsa


Nedjelja, 2. travnja 2017.

U prepunom predvorju Doma kulture prezentirano je sve blago rada ljudskih ruku u očuvanju kulturne baštine ukrašavanja uskrsnih jaja- pisanica. U organizaciji udruge Peski-Art Đurđevac održana je treća po redu izložba pisanica Uskrsu ususret 2017. na kojoj su nastupili izlagači iz čak pet županija sjeverozapadne Hrvatske.

U programu otvorenja sudjelovali su učenici 3.a razreda Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac i Muška vokalna skupina Sveti Juraj, a sve nazočne pozdravili su predsjednik Udruge Peski-Art Franjo Mihočka, župnik Marko Rac i  Iva Petrovčić koja je napisala predgovor za izložbu i koja je govorila o tradiciji ukrašavanja i izlaganja pisanica.

Izložbu je otvorio Hrvoje Janči, ravnatelj Osnovne škole Grgura Karlovčana koji je pohvalio rad Udruge i njihovo nastojanje da očuvaju tradiciju izrade i ukrašavanja pisanica kroz ovu već tradicionalnu manifestaciju.

Udruga čestita svim izlagačima i zahvaljuje na sudjelovanju, a predsjednik Udruge Franjo Mihočka pozvao je sve izlagače da već sad razmišljaju i o slijedećoj godini kada je najavljena četvrta izložba Uskrsu ususret 2018. s još više izlagača i još većem prostoru.