“Sat za planet Zemlju” u Đurđevcu


Petak, 28. ožujka 2014.

WWF, svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode, osmu godinu za redom organizira Sat za planet Zemlju  (Earth Hour), najveću volontersku akciju na svijetu.

Glavni cilj ove akcije je osvjestiti stanovnike planeta da moramo početi voditi računa o resursima koje trošimo. Tako posljednje subote u ožujku, od 20:30 sati, sat vremena se isključuje javna rasvjeta, rasvjeta u korporacijama ali i u domovima, a sve u svrhu potpore ovoj akciji.

Ovogodišnji „Sat za planet Zemlju“ održat će se 29. ožujka od 20:30 do 21:30 sati, kada će se na jedan sat ugasiti mnogobrojna svjetla diljem svijeta, pa tako i u Hrvatskoj.

Grad Đurđevac će podržati ovu akciju zamračivši 29. ožujka, svoj uži centar grada (Trg sv. Jurja, Ulicu S. Radića od rotora do Ulice Ivana Đuriševića) i reflektore oko crkve Sv. Jurja u periodu od 20:30 do 21:30 sati. Ovim putem gradonačelnik Željko Lacković, poziva građane da i oni podupru akciju „Sat za planet Zemlju“ tako što će ugasiti svijetla u tom terminu i na taj način pokazati da podupiru sve napore koji imaju za cilj sprečavanje klimatskih promjena.