Say hello to the world: Cvjetići se javili prijateljima u Crnoj Gori


Petak, 28. prosinca 2018.

Kako bi djeca odrasla u dobre, tolerantne i kvalitetne ljude, uz roditeljski odgoj neizostavno je i ono što djeca nauče u vrtićima. Vrtić Maslačak upravo zbog toga djecu od najranije dobi uči da prihvaćaju različitosti, upoznaju nove kulture, vjere i narodnosti i nauče mnogo toga korisnog.

Upravo s namjerom da svoje polaznike pouče toleranciji i potaknu ih da nauče nešto novo o svojim vršnjacima iz drugih gradova i država, djelatnici vrtića Maslačak i ove godine su se u međunarodni projekt Say hello to the world. Cilj projekta je povezivanje vrtića i djece iz dvije države.

Dječja vrtićka skupina Cvjetići se javila svojim prijateljima u Crnu Goru u sklopu projekta Say hello to the world. Za prvo javljanje PRVI PRST- TO SAM JA pripremili su pjesmice i recitacije kojima su se predstavili svojim novim prijateljima.

U ovaj projekt su ušli s velikim zanimanjem i znatiželjom. Za početak u enciklopedijima i atlasu su pronašli Crnu Goru i Hrvatsku. Promatrali su izgled, veličinu, te položaje država na europskom kontinentu, te su zajedno s odgojiteljicama izradili plakat i knjigu To sam ja.

Držeći svoje portrete, svako pojedino dijete se predstavilo i reklo koliko ima godina.

Uz svakodnevne aktivnosti djeca su proširivala saznanja o sebi i svom identitetu, promatrali su svoje fotografije i razgovarali o sličnostima i različitostima. Svi zajedno su obilježili i međunarodni dan Dječjih prava, izrađivali plakate prijateljstva, drvo prijateljstva, zastavice sa svojim imenima te logo projekta Say hello to the World.