Sjećanje na prve žrtve rata: svečano otvoren 1. memorijalni Carp Cup Kolar – Juriša


Nedjelja, 30. rujna 2018.

Na jezeru Drnić u Novom Virju, u organizaciji UDRUGE HRVATSKIH BRANITELJA RH otvoren je 1. memorijalni Carp Cup Kolar – Juriša, sportsko-edukativna aktivnost koja se organizira u spomen na poginule hrvatske branitelje Ivicu Kolara i Peru Jurišu. T

o su prve žrtve s područja tzv. Đurđevačke Podravine, a bili su pripadnici II GBR. Poginuli su u mjestu Ljubovo, dana 06. srpnja 1991. godine.

U ime Grada Đurđevca i u ime predsjednika vijeća i saborskog zastupnika okupljene je pozdravio Marijan Ružman, potpredsjednik Županijske skupštine i vijećnik Gradskog vijeća.

-Pohvaljujem organizatore i ovakvu hvalevrijednu inicijativu da se u znak sjećanja na naše branitelje svake godine organiziraju i održavaju ovakva sportska natjecanja na kojima se na druženju okupe brojni branitelji. I sam sam bio branitelj u Domovinskom ratu i smatram da ne trebamo stalno misliti o traumama i prošlosti, trebamo gledati u budućnost i na najljepši način se sjećati svih koji su dali svoj život za domovinu upravo kroz ovakva zajednička druženja- rekao je Marijan Ružman.

Organizatori su istaknuli kako planiraju kroz sportsko i rekreativno druženje spojiti s očuvanjem sjećanja na tragična ratna zbivanja i žrtve onih koji su njima sudjelovali, pa su osim ribolova i druženja predviđena i kraća edukativna predavanja o Domovinskom ratu namijenjena mlađim sudionicima.

Druženju je prethodilo polaganje vijenca i paljenje svijeća na Gradskom groblju kod spomen obilježja KRIŽ ŽIVOTA. Na taj način odala se počast svim hrvatskim braniteljima koji su dali svoj život za domovinu.