Škole za Afriku: Ježići sa roditeljima organizirali humanitarnu prodaju kolača


Četvrtak, 2. siječnja 2020.

S obzirom da se vrtićarci iz odgojne skupine Ježići bave projektom Škole za Afriku njihove odgojiteljice omogućile su im i iskustveno učenje u novom centru u prostoru hodnika.

Djeca su pokazala veliki interes te se rado igraju u svom novom kutiću. Kroz dokumentarne video isječke vidjeli su kako žive djeca u Africi, kako izgledaju i kakve obaveze oni kao djeca imaju. Bilo je tu puno propitivanja i nejasnoća. Od toga kako nisu obučeni kao mi, do toga da imaju obavezu već od malih nogu raditi.

Najveći šok djeci bilo je to kada su vidjeli kako djeca u školi jedu kašu ili rižu rukama, na podu i bez pribora za jelo. Usporedili su to sa svojom prehranom te zajedno odlučili da će više paziti na to da se hrana ne baca već korisno iskoristi.

Dogovorili su i humanitarnu prodaju kolača u čemu su im puno pomogli roditelji koji su zajedno s djecom pekli i donijeli kolače u vrtić. Humanitarna akcija bila je iznimno uspješna, a vrtić će prikupljeni novac uplatiti djeci u Africi, te im tako omogućiti da imaju barem dio onoga što mi imamo svakog dana.

-Još jednom hvala svima na velikoj podršci u humanitarnoj prodaji kolača- poručile su odgojiteljice iz vrtića Maslačka.