Školska knjižnica Osnovne škole Đurđevac primila vrijednu donaciju knjiga s tematikom Domovinskog rata


Petak, 20. studenoga 2020.

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Koprivničko-križevačke županije (UDVDR) darovala je školskoj knjižnici Osnovne škole Đurđevac knjige s tematikom Domovinskog rata uoči 18. studenoga, dana kada je po prvi puta obilježen novi državni praznik pod nazivom Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Svake godine učenici osmih razreda posjetili su grad Vukovar i sudjelovali u niz aktivnosti povodom sjećanja na žrtve Domovinskog rata. Ove godine prisjetili su se žrtava u sklopu vrijedne akcije UDVDR Koprivničko-križevačke županije. Vrijedna i poučna donacija naslova za osnovne škole je vezana uz projekt Promicanje vrijednosti Domovinskog rata, a provodi se s ciljem sjećanja na sve žrtve te očuvanja i zaštite digniteta Domovinskog rata.

Naslove Braneći riječni grad, Hrvatska - put prema teritorijalnoj cjelovitosti, Didaskalije i To sam radio u ratu, sine:  I was there, my son možete posuditi u referentnoj zbirci naše školske knjižnice. - Veliko hvala našim donatorima- istaknula je Nataša Švaco, knjižničarka školske knjižnice u Osnovnoj školi Đurđevac.