Školski pedagozi osnovnih škola Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na stručnom usavršavanju u Đurđevcu


Petak, 12. studenoga 2021.

U srijedu, 10. studenoga u Osnovnoj školi Đurđevac održano je Županijsko stručno vijeće stručnih suradnika osnovnih škola Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije. Tridesetak školskih pedagoga tijekom tri sata stručnih predavanja i prikaza dobre prakse rada školskog pedagoga izmijenilo je svoja iskustva i unaprijedilo praksu. Današnji predavači koji su održali predavanja su profesor Osnovne škole Slavka Kolara Hercegovac i Osnovne škole Trnovitica Juraj Marković, profesorica iz Osnovne škole Sveti Petar Orehovec Gordana Ščetar i profesorica iz Osnovne škole Gola Evelina Kovačić Šimunić.

Voditelj Županijskog stručnog vijeća pedagog Osnovne škole Đurđevac Nikola Vuković organizirao je u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Đurđevca i posjet Posjetiteljskom centru Đurđevački pijesci. Cilj je bio ojačati ulogu školskog pedagoga u organizaciji izvanučioničke i terenske nastave te promocija posjetiteljskog centra u Đurđevcu. Stručno vodstvo i predstavljanje posjetiteljskog centra održao je direktor turističke zajednice Mario Fuček, a na kraju vijeća školski pedagozi izvrsnim ocjenama vrednovali su rad stručnog skupa, predavača te su posebno istaknuli vrijednost posjeta Posjetiteljskom centru Đurđevački pijesci.