Slikovnice dobile novi dom


Petak, 6. ožujka 2015.

 

Drugi puta u Hrvatskoj obilježava se Međunarodni dan darivanja slikovnica pod sloganom „Čitam, dam, sretan sam“.

Gradska knjižnica Đurđevac  zajedno sa svojim partnerima, Osnovnom školom Grgura Karlovčana, Gimnazijom dr. Ivana Kranjčeva, Strukovnom školom, Dječjim vrtićem „Maslačak“, Udrugom volontera „Ruka u ruci“ i Udrugom za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Đurđevac, sakupljala je slikovnice za uređenje Pedijatrijskog odjela, Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije, Đurđevac i za korisnike Centra za socijalnu skrb Đurđevac.

Sakupljeno je preko 300 slikovnica koje će od sada moći koristiti sva djeca, korisnici Pedijatrijske ordinacije i Centra za socijalnu skrb. Korisnici Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Đurđevac izradili su stalke za bojice te slike s animiranim likovima, koje će krasiti ordinaciju.

Za roditelje smo pripremili i edukativne letke u kojima ih upoznajemo s važnosti čitanja djeci, od najranije dobi, te im nudimo popis izabranih naslova koje mogu pronaći u našoj Knjižnici.

Udruženim snagama pokazali smo da mali potezi mogu značiti zaista mnogo, hvala svima koji su na bilo koji način sudjelovali u ovoj akciji.