Smotra kazališnih amatera Koprivničko-križevačke županije


Ponedjeljak, 4. travnja 2016.

U organizaciji Zajednice kulturnih amatera Koprivničko-križevačke županije, Gradsko kazalište Đurđevac i Grad Đurđevac su i ove godine bili domaćini XIII. po redu Smotre kazališnih amatera Koprivničko-križevačke županije. Smotra se održala u Domu kulture u Đurđevcu 02. i 03. travnja 2016. godine.

Smotru je otvorila predsjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije Verica Rupčić koja je naglasila da bi se ovakve manifestacije trebale održavati češće u Đurđevcu. Sve prisutne je pozdravila i zamjenica gradonačelnika Kristina Benko Markovica koja je zahvalila svim sudionicima kazališne Smotre na dolasku te im zaželjela sreću i uspjeh. Nekoliko riječi sudionicima Smotre uputila je i tajnica Županijske zajednice kulturno-umjetničkih udruga Zrinka Roksandić.

Na Smotri je nastupilo devet kazališnih skupina s ukupno deset predstava. Najboljom predstavom Smotre proglašena je predstava Gradskog kazališta Đurđevac - Večera s Carem,  koja će predstavljati našu županiju na 56. FHKA. Najbolju predstavu je odabrala selektorica Smotre, Gordana Ostović, dramatičarka i kazališna kritičarka.

Osim priznanja za najbolju predstavu dodijeljena su i druga priznanja:

Za inventivnost - Dramski studio Ludens teatra - skupina Kaotis teatralis za predstavu U kojem kutku leži tvoja sudbina.

Za scenografiju - Mario Gregar za predstavu Večera s Carem.

Za kostimografiju - Martina Trešćec Godek za predstavu U kojem kutku leži tvoja sudbina.

Za režiju - Matija Bažulić i Karlo Kučanda za predstavu Večera s Carem.

Najbolji glavni glumac Smotre - Danijel Zvonar u predstavi Idem v lov.

Najbolja glavna glumica Smotre - Štefica Benko u predstavi Fačuk.

Najbolja sporedna glumica - Anita Ivandija u predstavi Večeri s Carem.

Posebna glumačka priznanja - Zoran Stružan u predstavi Norc, Sanela Stevanovski u predstavi Fačuk.

Najbolja prilagodba - predstava Fačuk Dramske skupine HKUD-a "Frankopan" Ferdinandovac

Za njegovanje kulturne baštine - KUD "Mudlin" Peteranec (unutar Udruge žena "Hrvatsko srce") s predstavom Ljubav je na selu.