Snježni dan Sovice iz vrtića Maslačak iskoristile za priču o Vlaku u snijegu


Utorak, 8. siječnja 2019.

Unazad dva tjedna, u skupini Sovice svaki se dan prija spavanja čita jedno poglavlje iz romana Mate Lovraka Vlak u snijegu. Svako od poglavlja završavalo je baš onda kada je bilo najnapetije, stoga su djeca s nestrpljenjem čekala sljedeći dan.

Nakon što su uspješno pročitali cijeli roman, snježni dan su posvetili upravo ovoj priči. Tako su djeca crtala svoj vlak u snijegu, bojala maketu vlaka i ono što im je bilo najzanimljivije, radili su umjetni snijeg. Znatiželju vrtićaraca izazvao je i pravi snijeg koji je odlučio padati baš na dan radionice. Djeca su uspoređivala pravi i umjetni snijeg i zaključila su kako je pravi snijeg ipak bolji za izradu snjegovića.

Kaku su pročitali roman, odgojiteljice su naše vrtićarce organizirale i gledanje istoimenog filma. Poznatu pjesmicu iz filma “Kad se male ruke slože” svi su već znali, pa su se priključili pjevanju zajedno sa zadrugarima u filmu.

Odgojiteljice su obećale djeci da će organizirati izlet u Veliki Grđevac kad dođe lijepše vrijeme kako bi iz prve ruke vidjeli vlak u snijegu i mjesto Mate Lovraka.