Solistički koncert Ivane Senjan uz klavirsku pratnju Bernarda Dugana


Utorak, 3. veljače 2015.

Solistički koncert sopranistice Ivane Senjan i klavirista Bernarda Dugana održan je u petak, 30. siječnja 2015. godine u 22:00 sata u prostorima Galerije Stari grad u Đurđevcu. Umjetnici su svoj koncert poklonili građanima Đurđevca povodom otvorenja Muzeja grada Đurđevca, a na repertoaru su bile solo pjesme, arije te poznati brojevi iz mjuzikla i filmske glazbe.

U svoj program uvrstili su pjesme:

1. Andrew Lloyd Webber: „Memory“ (iz mjuzikla „Cats“)
2. Lujo Šafranek – Kavić: „Roža“
3. Sergej Rachmaninoff: „Я жцу тебЯ“ („I wait for thee“)
4. Josip Hatze: „Suzi“
5. Srećko Zubak: „Kaj“
6. Wolfgang Amadeus Mozart: „Figarov pir“ – aria Barbarine
7. Franz Lehar: „Giuditta" – aria Giuditte: „Meine Lippen, sie küssen so heiß"
8. Andrew Lloyd Webber: „Pie Jesu“
9. Frederick Loewe: I could Have Danced All Night“
10. „Time to say Goodbye“.

__________________________________________________________________

Ivana Senjan, glazbena je pedagoginja, crkvena glazbenica i solo pjevačica koja je diplomirala na Institutu za crkvenu glazbu «Albe Vidaković» Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu (Glazbena kultura). Završila je Školu za zborovođe pri Vokalnoj akademiji (Zagreb) te srednju glazbenu školu solo pjevanja u Varaždinu (klasa prof. Darije Hreljanović). Predaje u Gimnaziji Dr. Ivana Kranjčeva u Đurđevcu (Glazbena umjetnost i Zbor), i Umjetničkoj školi «Fortunat Pintarić“ Koprivnica - područno odjeljenje Đurđevac (Solfeggio i Glasovir). Voditeljica je Županijskog stručnog aktiva nastavnika glazbene umjetnosti, profesor mentor i maestra mentorica Hrvatske udruge zborovođa. Dirigentica je Djevojačkog zbora Gimnazije u Đurđevcu s kojim redovito sudjeluje na Glazbenim svečanostima hrvatske mladeži u Varaždinu i Međunarodnom natjecanju ženskih i muških komornih zborova 'Lipanjski zvuci' u Petrinji gdje osvaja prve i duge nagrade u kategoriji. Do nedavno je bila i crkvena glazbenica župe Bl. Alojzija Stepinca u Koprivnici gdje je vodila mješoviti zbor „Alojzijevci“ i klapu „Stepinac“. Doktorandica je Poslijediplomskog doktorskog studija pedagogije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Prof. Bernard Dugan, diplomirani je inženjer elektrotehnike i crkveni glazbenik. Predaje u Strukovnoj školi u Đurđevcu te je katedralni orguljaš u Varaždinu i orguljaš u crkvi sestara Uršulinki u Varaždinu. Suradnja s Ivanom Senjan započela je još prije dvanaest godina od kada je službeni korepetitor Djevojačkog zbora Gimnazije Đurđevac.