Sport za sve: sportskim igrama na trgu prezentirali ostvarene rezultate i zdrav način života


Subota, 22. rujna 2018.

Gradska Zajednica sportskih udruga organizirala je na Trgu svetog Jurja predstavljanje sportskih udruga uz promoviranje zdravog načina života.

Brojnim sportskim igrama, osim udruga, priključili su se vrtićarci Dječjeg vrtića Maslačak, ostali osnovnoškolci te članovi Udruge Mali Princ. Klubovi koji djeluju u sklopu Zajednice promovirali su svoje aktivnosti te rezultate koje su ostvarili, a građani su imali priliku okušati se u raznim sportovima.

Gradonačelnik Hrvoje Janči nije skrivao zadovoljstvo s radom i ostvarenim rezultatima naših sportskih udruga, a ovu priliku je iskoristio za druženje sa najmlađim sportašima.

Ponosimo se rezultatima svojih klubova koji su ponekad i iznad naših očekivanja, a isto tako i rezultatima koje postižu na županijskoj, državnoj i međunarodnoj razini Rezultati koje ostvaruju članice za jednu ipak manju sredinu su više nego odlični.

-Grad Đurđevca okuplja 21 aktivnih članica sa preko 600 aktivnih sportaša i sportašica koji su uključeni u sportske aktivnosti preko svojih klubova. Svake godine u klubove se učlanjuje sve više djece. Đurđevac je sportski je grad, a to se danas vidi kroz veliki broj aktivnosti u dvoranama i na vanjskim terenima tijekom cijele godine, u koje se, osim djece, uključuje i veliki broj građana kroz raznorazne rekreativne aktivnosti- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Gradonačelnik i ravnatelj Osnovne škole Grgura Karlovčana Danijel Domišljnović protiv mladih tenisača odigrali su i jednu prijateljsku partiju tenisa.

Predstavljanje je iskorišteno i da se najmlađima skrene pozornost na važnost svakodnevnog bavljenja sportom, dok su djelatnici policije upozoravali najmlađe na sigurnost u prometu.

Cilj ovoga predstavljanja je da se promovira zdrav način života kroz naglašavanje važnosti bavljenja sportom kao jedne od prioritetnih aktivnosti u životima mladih ljudi.