Strukovna škola Đurđevac nabavila najmoderniju industrijsku opremu za provođenje vježbi i praktične nastave


Ponedjeljak, 15. kolovoza 2022.

Strukovnoj školi Đurđevac je isporučen prvi komplet opreme za automatizaciju nabavljen u okviru projekata Centar kompetentnosti Koprivničko- križevačke županije i Razvoj kompetencija kroz učenje temeljeno na radu.

Tako je Strukovna škola Đurđevac uspješno osigurala najmoderniju industrijsku opremu za automatizaciju koja će se koristiti za vježbe i praktičnu nastavu u obrazovnim programima tehničar za mehatroniku, tehničar za računalstvo i elektroničar-mehaničar, kao i u programima obrazovanja odraslih. Isporučena oprema obuhvaća programirljive logičke upravljače, analogne ulazno-izlazne module, programsku podršku, industrijska napajanja, regulator Jumo, strujna mjerna kliješta, pretvarače frekvencije i napona Delta, upravljačke panele za pretvarače frekvencije i napona Delta, industrijske ultrazvučne senzore, mjerače protoka, kameru s predinstaliranim softverom za raspoznavanje boja i oblika.

Navedena oprema poslužit će kod izrade i simulacije rada kompleksnih sustava automatizacije, čime se učenicima i odraslim polaznicima Strukovne škole Đurđevac omogućuje obrazovanje za znanja i vještine potrebne u stvarnim proizvodnim i automatiziranim procesima. Ukupna vrijednost isporučene opreme iznosi oko 225 tis. kuna.