Strukovnoj školi Đurđevac dodijeljena Erasmus akreditacija za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja


Utorak, 24. siječnja 2023.

Ovih dana Strukovnoj školi Đurđevac stiglo je još jedno u nizu priznanja kvalitete u obliku Erasmus akreditacije za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja koju je dodijelila Agencija za mobilnost i programe Europske unije.

Dodijeljena akreditacija omogućuje pojednostavljen i siguran pristup financijskim sredstvima za organizaciju inozemnih mobilnosti učenika i nastavnog osoblja u okviru Ključne aktivnosti 1 Erasmus+ programa. Akreditacija je dodijeljena do kraja 2027. godine, čime će se učenicima u svim obrazovnim programima koje škola provodi omogućiti obavljanje stručne prakse u inozemnim tvrtkama, obrazovnim centrima i partnerskim strukovnim školama.

Za strukovne nastavnike Erasmus akreditacija otvara mogućnosti iznimno kvalitetnog stručnog usavršavanja u raznim obrazovnim organizacijama i gospodarskim subjektima kroz organizirane tečajeve, praćenje rada inozemnog nastavnog osoblja, izravno sudjelovanje u poslovnim i proizvodnim procesima tvrtki, ali i kroz mogućnosti pozivanja vanjskih stručnjaka i nastavnog osoblja radi održavanja edukacija i usavršavanja u prostorima Strukovne škole Đurđevac.

Dodijeljena akreditacija nastavak je svih projektnih aktivnosti Strukovne škole Đurđevac u proteklom razdoblju. Od 2018. godine uspješno je provedeno ukupno 7 Erasmus+ projekata kroz koje je preko 100 učenika i 25 nastavnika sudjelovalo na mobilnostima u drugim državama Europske unije. Škola je dosad ostvarila uspješnu suradnju s 18 inozemnih škola, obrazovnih institucija i tvrtki iz 10 zemalja.

Na pripremi prijave za akreditaciju i izradi Strategije internacionalizacije Strukovne škole Đurđevac za razdoblje od 2022. do 2027. godine sudjelovali su projektni koordinator i Erasmus+ ambasador Branko Pleadin, ravnatelj škole Darko Špoljar te pedagog Filip Adaković, kao član školskog projektnog tima. Savjetodavnu pomoć u pripremi prijave pružili su Josip Ivoš, iskusni voditelj projekata Srednje škole Stjepana Sulimanca iz Pitomače i Erasmus+ ambasador za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, te Ana Huzjak, projektna koordinatorica Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva iz Đurđevca.