Park šuma Borik: sudjelujte u akciji Zelena čistka u sklopu Svjetskog dana čišćenja


Utorak, 17. rujna 2019.

Grad Đurđevac prepoznao je važnost najveće ekološke kampanje u Hrvatskoj pod nazivom Zelena čistka koja će se održati u subotu, 21. rujna 2019. Podupiranjem kampanje želimo doprinijeti podizanju svijesti građana i omogućiti aktivno uključivanje građana u rješavanje problema vezanih uz očuvanje okoliša.

Cilj akcije je okupiti što više stanovništva Republike Hrvatske, očistiti cijelu Hrvatsku od otpada u samo jednom danu i promijeniti sliku Hrvatske, te tako utjecati na podizanje svijesti građana o problemu neodgovornog odnosa prema otpadu. Zelena čistka dio je globalnog pokreta Let’s do it! i godišnjih akcija World Cleanup (Očistimo svijet), koja okuplja aktivne građane i organizacije u najvećem volonterskom projektu u povijesti čovječanstva.

Ovim putem pozivamo sve gradske udruge, djelatnike gradskih ustanova, mjesne odbore i sve građane dobre volje da se odazovu ovoj akciji i daju svoj doprinos za uređenje zagađenog okoliša u našoj neposrednoj blizini.

Akcija će se održati u park-šumi Borik s početkom u 10,00 sati, a okupljanje će biti na ulazu u park-šumu Borik (ispred prostorija Moto kluba Legenda).

Grad Đurđevac osigurat će uključivanje komunalne službe u nabavu kontejnera za sakupljanje otpada, odvoz sakupljenog otpada na odlagalište otpada, kao i nabavu potrebnog ručnog alata i opreme za sudionike akcije.