Svečano otvorenje dizala u Poslovnom centru povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom


Srijeda, 3. prosinca 2014.

Danas 03. prosinca 2014. godine u 10.00 sati povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom u funkciju je stavljeno dizalo na zgradi Poslovnog centra u Đurđevcu. Predsjednica Gradskog društva osoba s invaliditetom Đurđevac Barbara Fuček - Leško u znak svečanog otvorenja dizala prerezala je vrpcu, te je izrazila zahvalnost  Gradu Đurđevcu i gradonačelniku Željku Lackoviću što su prepoznali i uvažili potrebe osoba s invaliditetom. Nakon otvorenja druženje se nastavilo u Gradskoj knjižnici Đurđevac uz prigodni program. Zamjenica gradonačelnika Kristina Benko Markovica pozdravila je okupljene građane i zahvalila se svima na dolasku, te je naglasila važnost ove akcije koja će doprinijeti poboljšanju  kvalitete života osoba s invaliditetom.

U ime  Gradske knjižnice skupu se prigodnim  riječima obratila i ravnateljica Gradske knjižnice Antonija Mandić.

U prigodnom dijelu programa Ena Vlahović, Angelika Marija Pejić, Gabrijela Martinčić i Mihaela Pintar su recitirale, a Mario Dergez je svirao na gitari.

Humanitarnu akciju za izgradnju lifta ''SVI ZA JEDNOG, LIFT ZA SVE'' zajedno su organizirali Grad Đurđevac , Turistička zajednica grada Đurđevca, Gradsko društvo invalida Đurđevac, te Gradsko društvo Crvenog križa , a pomogli su slijedeći donatori:

  1. Konzum d.d. 
  2. INA d.d. 
  3. Sindikat Istre i Kvarnera
  4. Natura milk d.o.o. 
  5. Strukovna škola Đurđevac
  6. Pčelarska udruga ''Bagrem'' Đurđevac
  7. Udruga žena ''Peski'' Đurđevac, Udruga žena grada Đurđevca,
  8. Udruga vinogradara i voćara grada Đurđevac
  9. brojni građani Grada Đurđevca, udruge, OPG-ovi, korisnici zgrade te vlasnici stanova.

Svim navedenim i onim ne navedenim, ovim putem upućujemo jedno veliko HVALA!