SVETI NIKOLA U ĐURĐEVCU


Subota, 7. prosinca 2013.

Po prvi puta u organizaciji Grada Đurđevca, Turističke zajednice, Centra za kulturu Đurđevac, Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac, Dječjeg vrtića "Maslačak" Đurđevac, Odreda izviđača "Picoki" Đurđevac i Udruge volontera "Ruka u ruci" u petak 6. prosinca 2013. godine u 11:30 sati, ispred Doma kulture, održana je priredba povodom blagdana Svetog Nikole.

Sveti Nikola zaštitnik je pomoraca i djece, a najviše mu se vesele upravo najmlađi koji u noći s 5. na 6. prosinac iščekuju darove u čizmici na prozoru. Tako su i najmlađi željno dočekali svoje poklone, pa ni ovo hladno vrijeme nije utjecalo na njihovo veselje kad su iz ruku Svetog Nikole primili svoj poklon.

Da ovom veselju i druženju brzo ne dođe kraj, pobrinuli su se svojim nastupima učenici nižih razreda Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac, Puhački orkestar DVD-a Đurđevac, djeca starijih odgojnih skupina Dječjeg vrtića "Maslačak" Đurđevac, članovi Udruge za ples i manekenstvo No.1. i mađioničar.

Roditelji, bake, djedovi i svi prisutni ispred Doma kulture za vrijeme trajanja programa po ovom hladnom vremenu mogli su se ugrijati toplim čajem i kuhanim vinom koje su osigurali organizatori.

Da je ovakva priredba dobrodošla, složili su se i organizatori, sa željom da se ista održava i narednih godina, a sve kako bi se usrećilo najmlađe s područja Grada Đurđevca i prigradskih naselja.

Ovim putem Grad Đurđevac zahvaljuje svim sudionicima programa (učenicima OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac, Dječjem vrtiću "Maslačak" Đurđevac, Puhačkom orkestru DVD-a Đurđevac, Biciklističkom klubu Đurđevac, Moto-klubu Legenda Đurđevac, Konjičkom klubu Đurđevac i Udruzi Sveti Juraj Đurđevac) što su svojim sudjelovanjem doprinjeli realizaciji priredbe, odnosno što su na današnji dan razveselili najmlađe i donijeli dašak blagdana Svetog Nikole.

 

 

 

Galerija slika: Sveti Nikola u Đurđevcu